Fiberklaar kiest voor Solutions30 om glasvezel uit te rollen tot in de woning

foto ondertekening Fiberklaar _ SOL30BE

Fiberklaar, een fibernetwerkbedrijf dat in 2021 door EQT Infrastructure en Proximus werd opgericht om een Fiber to the home (FTTH)-netwerk te ontwerpen kiest Solutions30 als een van zijn belangrijkste partners.

22 september 2021 – Fiberklaar wil de komende zeven jaar 1,5 miljoen woningen van ultrasnel internet voorzien en de komende twee jaar 300.000 aansluitingen verzekeren. Bij de selectie van partners die op de lange termijn het grootste breedbandnetwerk in Vlaanderen moeten helpen opzetten, heeft Fiberklaar zijn oog laten vallen op Solutions30 dat 60.000 woningen per jaar zal mogen aansluiten. Beide ondernemingen hebben een masterovereenkomst ondertekend die op 21 september 2021 zal ingaan.

Rik Missault, CEO van Fiberklaar: “We zijn bijzonder blij Solutions30 tot onze voornaamste partners te mogen rekenen bij ons ambitieuze plan om een open glasvezelnetwerk aan te leggen in Vlaanderen. Deze langdurige samenwerking met een ervaren bedrijf is voor ons van cruciaal belang om de inwoners van Vlaanderen supersnel en stabiel internet te kunnen aanbieden. Solutions30 is reeds begonnen met de voorbereidingen voor de uitrol in Lokeren en er zullen snel meer steden volgen.”

Luc Brusselaers, Chief Revenue Officer van Solutions30: “We willen Fiberklaar bedanken voor hun vertrouwen. Solutions30 heeft de afgelopen vijf jaar een enorme expertise op het gebied van glasvezel ontwikkeld, in het bijzonder in Frankrijk, Polen en Spanje, die ons zal helpen om de snelle opschaling van de FTTH-uitrol in Vlaanderen te ondersteunen. We zijn bijzonder trots deel te mogen uitmaken van een dergelijk groot project en zullen ons uiterste best doen om het welslagen ervan te verzekeren en tegelijkertijd waarde en arbeidskansen te creëren in het land. Deze nieuwe overeenkomst voor Solutions30 in België bewijst dat wij in staat zijn om groeiversnelling te realiseren wanneer we de kritische omvang in een bepaalde regio hebben bereikt en geeft aan dat wij ons blijven engageren voor de markt van digitale communicatie, die overal in Europa in de lift zit.