Solutions30 België neemt nieuw bedrijvencomplex in gebruik in Zele

Een krachtige telecominfrastructuur vormt de basis van de technologieën van morgen. Solutions30 bouwt en beheert die netwerken van de toekomst. Van design en uitrol tot testing en onderhoud: we leveren end-to-end oplossingen die technologische vooruitgang stimuleren en nieuwe digitale toepassingen voor iedereen toegankelijk(er) maken. 

Alle business units worden aangestuurd vanuit het hoofdkwartier in Antwerpen aan de Slachthuislaan. Maar ons werkterrein spreidt zich uit over heel België.

Permanente groei

Solutions30 België groeit en heeft de wil om haar opdrachtgevers snel en efficiënt te blijven bedienen. Eén van de sterkst groeiende activiteiten binnen Solutions30 België betreft de uitrol van glasvezelnetwerken. Zo werd er recent een verlengbare masterovereenkomst van drie jaar ondertekend voor 60.000 aangesloten woningen per jaar tussen Solutions30 en Fiberklaar. De uitrol van het Fiberklaar-netwerk in de eerste steden in de regio Oost-Vlaanderen is reeds volop gestart.

Raf Winnelinckx (CEO): “Solutions30 België staat voor Smooth Operations binnen een snel evoluerende telecomwereld. Onze klanten kwalitatief, snel en efficiënt bedienen is voor ons vanzelfsprekend. Deze nieuwe site mét een glasvezel opleidingscentrum is dan ook cruciaal in de verdere uitbouw van de Fiber To the Home-activiteiten van Solutions30 in Vlaanderen.”

Er werd dan ook gekozen om een nieuwe site in gebruik te nemen in Zele op een boogscheut van deze werven.

Met een kantoorgedeelte, 2500 m2 binnenopslag en 800 m2 buitenopslag leent het complex zich perfect voor de verdere ontplooiing van de Fiber To the Home (FTTH) activiteiten in deze regio. Solutions30 investeert ook permanent in kennisontwikkeling. Op de site werd ook een ‘glasvezel academy’ opgestart om de kennis en skills van eigen technici en technici van onderaannemers verder aan te scherpen.

De taalgrens is voor Solutions België zeker geen werkgrens. Ook in Wallonië zet de groei zich door en ook daar neemt Solutions30 België een nieuwe site in gebruik.

Solutions30 Academy

Solutions30 bestaat uit honderden specialisten met sterk uiteenlopende profielen, van servicemedewerkers tot engineers en netwerktechnici. Stuk voor stuk getrainde professionals die meester zijn in hun vakgebied. In 2018 richtten we daarvoor de Solutions30 Academy op: in meerdere trainingscentra verspreid over het land kunnen werknemers opleidingen volgen om hun kennis en skills verder te ontwikkelen. 

Kenneth Vanhoyweghen, Fiber Klaar-coach aan de Academy in Zele: “Ik heb zelf jarenlang in de field gewerkt. Die praktijkervaring neem je mee als coach. Ik kan er echt van genieten om mensen dingen bij te leren en het moeilijke op een makkelijke manier over te brengen.”

Bedrijvenpark Solutions30 in Zele