Solutions30 zet eerste schop in de grond voor de grote versnelde fiber-uitrol

In Lokeren werd in november 2021  de symbolische eerste spadesteek gezet, de start voor de grondwerken voor het fibernetwerk van Fiberklaar in het oosten van de stad. Lokeren is zo bij een van de eerste gemeentes met glasvezel in ons land. Fiberklaar werkt nauw samen met het lokaal bestuur en een ervaren team van aannemer Solutions30 België, dat de werken in goede banen leidt. 

Fiberklaar ging enkele maanden geleden officieel van start met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Vlaanderen. Het bedrijf heeft de ambitie om een verankerde investering te doen van meer dan tweeënhalf miljard euro en zo tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van een fiberaansluiting in huis. Daarmee realiseert de speler een investering met de grootte van de werken aan de Oosterweelverbinding.

Fiberklaar wil fiberaansluitingen toegankelijk maken voor de inwoners van kleinere gemeenten en provinciesteden, niet enkel voor wie in grotere (centrum)steden woont. Met de eerste spadesteek in Lokeren-Oost neemt Fiberklaar de volgende stap in de uitrol van Fiber in Vlaanderen.

 

Solutions30 zet eerste schop in de grond voor de grote versnelde fiber-uitrol